האספרסו: מלך חליטות הקפה

יש אינספור דרכים לחלוט ולמצות את המרכיבים השמימיים הכמוסים בתוך פולי הקפה. עירוי ישיר של מים רותחים ("טורקי"), עירוי וסינון בלחץ ("פרנץ' פרס" או "פילטר"), חליטה בלחץ נמוך ("מקינטה"), והשיטה האהובה והנפוצה ביותר: האספרסו.

את האספרסו מפיקים באמצעות מכונות ייעודיות, המספקות לחץ מים וקיטור גבוה במיוחד. המים הלוהטים עוברים בעוצמה דרך הקפה הטחון המוחזק בסלסלה בראש המכונה, בעודם ממצים וגורפים ממנו את הטעמים החבויים.

חליטת אספרסו מקצועית, הנעשית על ידי "באריסטה" מיומן, תעניק לכם טעמים נעימים, מורכבים ומאוזנים של מתיקות, פירותיות, חומציות ומרירות - לפי פולי הקפה ושיטת הקלייה שלהם.

אם טעם האספרסו מרוכז לכם מדי, תמיד אפשר להוסיף לו מעט (או הרבה...) חלב מוקצף ומפנק. החל מנגיעה קטנה של חלב בסגנון מקיאטו, וכלה בקפו'צינו המפורסם.