אל תקלו ראש בטחינה!

כדי ליהנות מכוס קפה מושלמת, אתם זקוקים בעיקר לשלושה גורמים: פולים איכותיים, מכשיר חליטה (מכונת קפה או סתם מקינטה פשוטה), ולא פחות חשוב - טחינה מדודה ואחידה.

אז איך טוחנים קפה, ואיזו מידת טחינה מתאימה לאיזה מכשיר חליטה?

מידות הטחינה המקובלות משתרעות על הטווח שבין קפה גרוס גס לקפה טחון דק. הטחינה הגסה מעבדת את פולי הקפה למעין שבבים המזכירים נסורת עץ או מלח גס, ואילו הטחינה הדקה מעבדת את הפולים לגרגירים זעירים המזכירים חול ים או מלח שולחן. ככל שהטחינה דקה יותר, כך הגרגירים "מצופפים שורות", והמים או האדים נדרשים למאמץ גדול יותר כדי לעבור את הקפה. ככל שהטחינה גסה יותר, המרווחים בין הגרגירים גדלים, והמים עוברים בקלות רבה יותר. 

הטחינה הדקה ביותר מתאימה לקפה טורקי או לאספרסו. הטחינה הגסה ביותר לקפה פילטר או לפרנץ' פרס. 

דירוג מידות הטחינה וההתאמה למכשירים הנפוצים:

טחינה גסה: מתאימה לפילטרים למיניהם ולפרנץ' פרס.

טחינה בינונית: מתאימה למקינטות ולסיפון.

טחינה דקה: מתאימה לאספרסו במכונה.

טחינה דקה מאוד: מתאימה לטורקי.